Реологічні властивості гідратованих білоквмісних функціональних харчових композицій
Ключові слова:
гідроколоїди, білкові препарати тваринного та рослинного походження, функціональна харчова композиція, ефективна в’язкістьАнотація
Харчові добавки посідають важливе місце в харчовій промисловості. Найбільш поширеними стабілізуючими добавками для м’ясної промисловості являються білкові препарати рослинного та тваринного походження, а також гідроколоїди. Проте все частіше замість індивідуальних добавок використовують комплексні.
У статті наводяться дані проведених досліджень по визначенню ефективної в’язкості у створених функціональних харчових композиціях. До їх складу входять білкові препарати рослинного та тваринного походження, а також суміш гідроколоїдів. Представлені результати доводять покращення реологічних властивостей шляхом внесення нанокомпозитуПосилання
Potipaeva, N. N., Gurinovich, G. V., Patrakova, I. S., Patshina, M. V. Pishhevye dobavki i belkovye preparaty dlja mjasnoj promyshlennosti: uchebnoe posobie. Kemerovo, 2008, 101 - 158.
Oechslea, A. M., Häuplera, M., Gibisa, M., Kohlusc, R., Weissa, J. Modulation of the rheological properties and microstructure of collagen by addition of co-gelling proteins. Food Hydrocolloids, 2015, 49, 118 - 126. doi:10.1016/j.foodhyd.2015.03.013
Berghout, J. A. M., Boom, R. M., A. J. van der Goot. Understanding the differences in gelling properties between lupin protein isolate and soy protein isolate. Food Hydrocolloids, 2015, 43, 465-472. Doi: 10.1016/j.foodhyd.2014.07.003
Laura Acosta-Dominguez, Hemberto Hernandez-Sanchez, Gustavo F. Gutierrez-Lopez and etc. Modification of the soy protein isolate surface at nanometric scale and its effect on physicochemical properties. Journal of Food Engineering, 168, 105-112.
Williams, P. A., Phillips, G. O. Introduction to food hydrocolloids. Handbook of hydrocolloids. Second edition. Woodhead Publishing Limited, 2009, 12.
Sworn, G. Xanthan gum. Handbook of hydrocolloids. Second edition. Woodhead Publishing Limited, 2009, 187 - 202.
Semenova, A. A., Trifonov, M. V. O metodah issledovanija kachestva karraginanov. Mjasnaja industrija, 2006, 10, 32 - 34.
International Risk Governance Council, Policy Brief: Appropriate Risk Governance Strategies for Nanotechnology Applications in Food and Cosmetics, Geneva, Siwtzerland, 2009.
Ky`shen`ko, I. I., Starchova, V. M., Goncharov, G. I. Texnologiya m'yasa i m'yasoproduktiv. Prakty`kum: Navch. posib. Ky`yiv, NUXT, 2010. 367 р.
Pasichny`j, V. M., Strashy`ns`ky`j, I. M. Fursik, O. P. Doslidzhennya emul`sij na osnovi bilokvmisny`x funkcional`ny`x xarchovy`x kompozy`cij. Texnologichny`j audy`t ta rezervy` vy`robny`cztva, 2015, 3/3(23), 51-55.
Ivanov, S. V., Pasichny`j, V. M., Strashy`ns`ky`j, I. M., Fursik, O. P. Vply`v nanokompozy`tu na funkcional`ni pokazny`ky` bilkovy`x preparativ tvary`nnogo poxodzhennya. Naukovy`j visny`k L`vivs`kogo nacional`nogo universy`tetu vetery`narnoyi medy`cy`ny` ta biotexnologiyi imeni S. Z. G`zhy`cz`kogo. L`viv, 2014, 16(3), 57 - 61.
##submission.downloads##
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Журнал публікує статті згідно з ліцензією Creative Commons Attribution International CC-BY.