Удосконалення технології виробництва гірких настоянок за допомогою математико-статистичних методів досліджень

Автор(и)

  • Vladimir Zavialov Національний університет харчових технологій, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-9382-9050
  • Vladimir Kostyuk Національний університет харчових технологій, Ukraine
  • Viktor Bodrov Національний університет харчових технологій, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-7931-9262
  • Eugene Kostyuk Національний університет харчових технологій, Ukraine
  • Taras Misyura Національний університет харчових технологій, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-8016-7147
  • Yulia Zaporozhets Національний університет харчових технологій, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-2356-2148
  • Natalia Popova Національний університет харчових технологій, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-4029-2098

DOI:

https://doi.org/10.20998/2413-4295.2016.18.05

Ключові слова:

вібраційний привод, коливальні процеси, робоче середовище, коливальний ефект, загальні та її складові витрати енергії, частота та амплітуда коливань

Анотація

Викладено аналіз використання різних типів вібраційних приводів та наведено можливості їх застосування в апаратах і обладнанні для проведення процесів віброекстрагування сировини харчового призначення. Розглянуто витрати енергії на проведення процесу екстрагування із застосуванням електромеханічного кривошипно-шатунного та без- шатунного ексцентрикового приводу

Біографії авторів

Vladimir Zavialov, Національний університет харчових технологій

доктор технічних наук, професор, Національний університет харчових технологій, зав. каф. процесів і апаратів харчових виробництв; м. Київ, Україна

Vladimir Kostyuk, Національний університет харчових технологій

кандидат технічних наук, доцент, Національний університет харчових технологій, доцент кафедри технічної механіки і пакувальної техніки; м. Київ, Україна

Viktor Bodrov, Національний університет харчових технологій

кандидат технічних наук, професор, Національний університет харчових технологій, професор кафедри експертизи харчових продуктів; м. Київ, Україна

Eugene Kostyuk, Національний університет харчових технологій

асистент, Національний університет харчових технологій, асистент кафедри технічної механіки і пакувальної техніки; м. Київ, Україна

Taras Misyura, Національний університет харчових технологій

кандидат технічних наук, доцент, Національний університет харчових технологій, доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв; м. Київ, Україна

Yulia Zaporozhets, Національний університет харчових технологій

кандидат технічних наук, доцент, Національний університет харчових технологій, доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв; м. Київ, Україна

Natalia Popova, Національний університет харчових технологій

кандидат технічних наук, доцент, Національний університет харчових технологій, доцент кафедри експертизи харчових продуктів; м. Київ, Україна

Посилання

Goncharevich, I. F., Ur'ev, N. B., Talejsnik, M. A. Vibracionnaja tehnika v pishhevoj promyshlennosti [Vibratory Equipment for food industry], Moskow: Pishhevaja promіshlennost', 1977, 278 p.

Kuz'michev, V. A. Osnovy proektirovanija vibracionnogo oborudovanija: uchebnoe posobie [Fundamentals of vibration equipment: a tutorial], SanktPiterburg: Izdatel'stvo «Lan'», 2014, 208 p.

Shushpannikov, A. B. Obosnovanie vybora vibroprivoda dlja vintovyh smesitelej [Rationale vibroprivody for screw mixers]. Tehnika i tehnologija pishhevyh proizvodstv [Technique and technology of food production], 2011, 1(20).

Joshi, M. Performance Monitoring System for ElectromagneticVibrating Feeders of Coal Handling Plant. Plant Maintenance Resource Center, M-News Edition 27, Technical paper at web site:www.plant-maintenance.com/articles/Feeder_Performance_Monitoring.pdf, July 2002.

Despotovic, Z. Matematical model of electromagnetic vibratoryactuator, PROCEEDINGS of the XIIInternational Symposium of the Power Electronics, 2003, 3, 1-5.

Nguyen Van Khang, Nguyen Phong Dien, Hoang Manh Cuong Parametric Torsional Vibration of Mechanical Drive Systems with non-uniform Transmission Mechanisms. TECHNISCHE MECHANIK, Band 28, Heft 3-4, Manuskripteingang, 2008, 310 - 323.

Rodič, M., Jezernik, K., Trlep, M. Dynamic emulation of mechanical loads: an advanced approach. IEE Proceedings: Electric Power Applications, 2006, 2(153), 159-166, doi:10.1049/ip-epa:20050063.

Patent na vinahіd # 109087 S2. Ekstraktor bezperervnoї dії dlja roslinnoї sirovini / Zav'jalov V.L., Kostjuk V.S., Misyura T.G. і іn. // 10.07.2015, Bjul. #13.

Dekans'kij, V. Ye., Zav’jalov, V. L., Misyura, T. G., Popova N. V. Klasifіkacіja ekstrakcіjnoї aparaturi perіodichnoї dії z kolival'nim efektom robochogo seredovishha [Classification extraction equipment Batch vibrational effect on the working environment]. Vіbracії v tehnіcі ta tehnologіjah: vseukraїns'kij naukovo-tehnіchnij zhurnal [The vibrations in engineering and technology, national scientific journal], Vіnnicja, 2015, 3(79), 129-132.

Zavialov, V., Bodrov, V., Misyura, T., Popova, N., Zaporozhets, Y., Dekanskiy, V. Development of mathematical models of external mass exchange under conditions of vibroextraction from vegetable raw materials. Chemistry and Chemical Technology, 2015, 3(9), 367-374.

Gorodeckij I. Ja., Vasin, A. A., Olevskij, V. M., Lupanov, P. A. Vibracionnye massoobmennye apparaty [Vibrating mass transfer devices], pod red. V.M. Olevskogo, Moskov: Himija, 1980, 192 p.

##submission.downloads##

Як цитувати

Zavialov, V., Kostyuk, V., Bodrov, V., Kostyuk, E., Misyura, T., Zaporozhets, Y., & Popova, N. (2016). Удосконалення технології виробництва гірких настоянок за допомогою математико-статистичних методів досліджень. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (18 (1190), 30–38. https://doi.org/10.20998/2413-4295.2016.18.05

Номер

Розділ

Енергетика, машинобудування та технології конструкційних матеріалів