Методологія вивчення показників якості солодких страв із капсульованими пробіотичними мікроорганізмами

Автор(и)

  • Н. .В. Кондратюк Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара,

Анотація

Проведено дослідження показників якості солодких страв з капсульованими мікроорганізмами (Bifidobacterium lactis BB 12). Вивчено вплив капсульованих об’єктів на основні властивості кінцевих продуктів (солодких страв із пінною структурою). Встановлено закономірності керування процесами формування показників якості нових видів кулінарної продукції.

Посилання

Деркач, Т. М. Сучасні наукові напрями в харчуванні : навч. посібник / Т. М. Деркач, Н. В. Кондратюк. – Дніпропетровськ: ДНУ/ – 2009. – 238 с.

Haschke, F. Clinical trials prove the safety and efficacy of the probiotic strain Bifidobacterium Bb12 in follow-up formula and growing-up milks / F. Haschke, W. Wang, P. Guozai et al. // Monatsschr Kinderhelikd Suppl. – 1998. – № 1 (146). – Р. 526-530.

Bregni, C. Alginate microspheres of Bacillus subtilis / C. Bregni, J. Degrossim, R. Garcia, et al. // Ars. Pharmaceutica. – 2000. – № 41(3). – Р. 245-248.

Draget, K. I. Alginates from Algae. Biosynthesis and Biodegradation / K. I. Draget, O. Smidsrоd, G. Skjåk-Braæk. – Wenheim : WILEY-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA. – 2005. – 30 p.

Кондратюк, Н. В. Технологія солодких страв з використанням капсульованих продуктів з пробіотичними мікроорганізмами / Н. В. Кондратюк // Автореф. дис. канд. техн. наук. – Харків. – 2012. – 19 с.

Sheu, T. Y. Improving Survival of Culture Bacteria in Frozen Desserts by Microentrapment / T. Y. Sheu, R. T. Marshall, H. Heymann // J. Dairy Sci. – 1993. – № 76 . – Р. 1902-1907.

Lee, K. Y. Survival of Bifidobacterium longum Immobilized in Calcium Alginate Beads in Simulated Gastric Juices and Bile Salt Solution / K. Y. Lee, T. R. Heo // J. Dairy Sci. – 2000. – 66 ( 2). – Р. 869-873.

Jung, J. K. Survival of Double – Microencapsulated Bifidobacterium brm in Milk in Simulated Gastric and Small Intestinal Conditions / J. K. Jung, J. H. Kil, S. K. Kim et al. // J. Food Sci. Nutr. – 2007. – № 12. – Р. 58-63.

Пивоваров, П. П. Теоретичні основи харчових технологій : лабораторний практикум / П. П. Пивоваров, Д. Ю. Прасол, Є. П. Пивоваров, А. Б. Горальчук. – Х. : ХДУХТ. – 2008. – 90 с.

Кондратюк, Н. В. Технологічні аспекти підвищення біодоступності препаратів, що містять біфідобактерій / Н. В. Кондратюк, Є. П. Пивоваров, С. К. Воцелко, О. П. Неклеса, О. О. Гринченко // Мікробіологічний журнал (НАН України). – 2014. – С. 124-130.

##submission.downloads##

Як цитувати

Кондратюк, Н. .В. (2015). Методологія вивчення показників якості солодких страв із капсульованими пробіотичними мікроорганізмами. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 1(39), 103–107. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/50404

Номер

Розділ

Хімічні та харчові технології, екологія