Дослідження залежності в’язкості соняшникової олії від температури

Автор(и)

  • В. Ю. Папченко НТУ “ХПІ” Харків, Ukraine
  • А. Н. Гуртовий УкрНДІОЖ НААН Харків, Ukraine
  • Т. Н. Чуднова ООО «Комбінат Каргілл» Донецьк, Ukraine

Ключові слова:

Кінематична в’язкість, соняшникова олія, температура

Анотація

У роботі розглянуто значення визначення кінематичної в’язкості соняшникової олії для харчової промисловості. Проведено експериментальні дослідження з визначення кінематичної в’язкості соняшникової олії: високоолеїнової та класичної в діапазоні температур від 0 °С до +70 °С. Розроблено таблицю залежності кінематичної в’язкості соняшникових олій від температури за допомогою апроксимаційних залежностей

Біографії авторів

В. Ю. Папченко, НТУ “ХПІ” Харків

Кандидат технічних наук

А. Н. Гуртовий, УкрНДІОЖ НААН Харків

Молодший науковий співробітник

Т. Н. Чуднова, ООО «Комбінат Каргілл» Донецьк

Завідуюча лабораторіею

Посилання

Бравич Г. Б. Фазовая структура триглицеридов / Г. Б. Бравич – М, 1952.

Руководство по методам исследования, технохимическому контролю и учету производства в масложировой промышленности. - Л., 1967. – Т.I. - 1053 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-10-01

Як цитувати

Папченко, В. Ю., Гуртовий, А. Н., & Чуднова, Т. Н. (2012). Дослідження залежності в’язкості соняшникової олії від температури. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (50), 95–99. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/5189

Номер

Розділ

Технології органічних і неорганічних речовин та екологія