Паралельний активний фільтр вищих гармонік струму - Кучеренко, Д. В.; Сафронов, П. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Виконано дослідження роботи паралельного активного фільтру вищих гармонік струму. Розглянута робота активного фільтру гармонік на нелінійне навантаження, що представлене у вигляді діодного випрямляча з RLC-навантаженням. Наведені часові діаграми струму навантаження, коригуючого струму і сумарного струму, виконано спектральний аналіз струму нелінійного навантаження та скомпенсованого струму