Оптимізація структури засобів автоматизації суднових електроенергетичних систем - Дорогань, О. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Проведений аналіз структурних схем пристроїв автоматичної точної синхронізації дизель-генераторів з мережею, розподілу активного та реактивного навантажень між паралельно працюючими генераторами. Розроблена оптимізована структура контролера автоматизації для судових електроенергетичних систем. Виконаний абстрактний синтез цифрового автомата системи керування контролером автоматизації.