ОПТИМІЗАЦІЯ ПАРАМЕТРІВ НОВОГО КОНСТРУКТИВНОГО ЕЛЕМЕНТУ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ СТІЙКОСТЬ МЕБЛЕВИХ ТКАНИН ДО ТЕРТЯ - СОРОКІНА, С. В.; АКМЕН, В. О.; АФАНАСЬЄВА, В. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
У зв’язку з наявністю проблеми швидкого зношування мякого елементу диванів протягом сну, запропоновано параметри нового конструктивного элемента з метою зменшення навантаження тертя на тканеве покриття. Шляхом математичного комп’ютерного моделювання, за допомогою методу кореляційно-регресивного аналізу проведено оптимізацію параметрів розміру та маси конструктивного елементу та обрано найбільш оптимальне значення ваги нового елементу, яка складає 4,7 кг при щільності використаного матеріалу– 252 кг/м3 та розмірах 55*241*18 см. Іл.: 5. Бібліогр.: 3. назв.