Дослідження впливу фосфатів кальцію на ТКЛР біосумісних стекол системи Nа2O – СаO – RO2 – R2O3 – P2O5 – SіO2 - Саввова, О. В.; Бабіч, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
В статті досліджено вплив кристалізаційної здатності стекол системи Nа2O – СаO – RO2 – R2O3 – P2O5 – SіO2 на їх ТКЛР. Визначено, що для забезпечення високих експлуатаційних характеристик ситалів для кісткового ендопротезування на основі дослідних стекол необхідною умовою є забезпечення їх ТКЛР в межах 86 – 98·10-7град -1, зокрема, за рахунок кристалізації гідроксіапатиту