Определение параметров, влияющих на технологическую точность горячей объемной штамповки деталей авиационных конструкций из титановых сплавов типа ВТ-20 - Маковецкий, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Визначені технологічні обмеження на конструкцію заготованок, що отримують методом гарячого об’ємного штампування у відкритих штампах, та параметрів, що впливають на технологічну гарячого об’ємного штампування та якість готової продукції. Проведено експериментальне та комп’ютерне моделювання процесу штампування поковок П-образної форми з титанового сплаву типу ВТ-20. Отримані допустимі значення розташування заготованки в штампі.