Використання масообмінного контактного елементу для очищення газових викидів в вугільній промисловості - Масікевич, А. Ю.; Пітак, І. В.; Моісеєв, В. Ф. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
В статті пропонується розглянути інтенсифікацію процесів абсорбції, які мають велике розповсюдження в хімічній, вугільній та в інших областях промисловості. В статі описана конструкція апарату з тороідальним контактним елементом, який дозволяє значно підвищити ступінь абсорбції або пилоочистки завдяки високому ступеню турбулізації реакційних потоків.