Особливості визначення екологічного ризику забруднення грунтів - Скиба, В. А.; Варивода, Є. О.; Рибалова, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Запропоновано новий підхід для оцінювання екологічного ризику погіршення стану ґрунтів з метою подальшого визначення допустимого антропогенного навантаження. Проведено оцінювання ризику забруднення ґрунтів важкими металами для здоров’я населення на прикладі Харківського району.