Определение геометрических параметров каскадных волокон - Малик, Б. А.; Селенкова, Н. П.; Филипенко, А. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Розглянуті питання узгодження оптоволоконних компонентів з різними оптичними та геометричними параметрами. Пропонується використовувати поперечну інтерференцію для визначення геометричних параметрів каскадних з’єднань волокон.