Взаємодія технологічних параметрів в осередку деформації при сталому процесі прокатування - Чубенко, В.; Шепель, А.; Хіноцька, А. А.; Чубенко, В. А.; Бережний, М. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглянуто осередок деформації при сталому процесі прокатування, виконано співставленнядеформуючих напружень і сил опору в’язкості течії в осередку деформації, визначено середнізначення границь текучості при різних режимах прокатування, розраховано швидкість деформації в обтисненні, уширенні та подовженні. Визначено, що збільшення швидкостей деформації в уширенняі подовження приводе до збільшення границі текучості. Але підвищення швидкості прокатування,дозволяє зменшити час перебування металу в осередку деформації що, в свою чергу дає можливістьзбільшити продуктивність процесу.