Повышение качества толстых листов за счёт применения шевронного ножа новой конструкции - Селезнёв, М. Е.; Боровик, П. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті розглянута нова конструкція шевронного ножа для поперечного різання товстихлистів. На базі результатів кінцево-елементного моделювання, проведений порівняльний аналізякості листа для випадків поперечного різання шевронними ножами класичної і запропонованоїконструкції. За показник при цьому бралося максимальне відхилення від площинності. Такожотримано вираження для визначення цієї величини залежно від ширини листа і межі міцностіматеріалу що розділяється, при застосуванні шевронного ножа нової конструкції.