Экспериментальные исследования технологии производства порошковых лент - Данилюк, В. А.; Грибков, Э. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень процесувиготовлення порошкових електродних стрічок методом прокатки. Встановлено, що для виключеннявисипання порошкового сердечника з металевої оболонки при транспортуванні й плавленні, доцільновикористання технології виробництва порошкових стрічок, яка полягає в попередній прокатцікомпонентів сердечника перед засипанням наступного шару в металеву оболонку, що дозволяєзбільшити відносну щільність сердечника і зберігає при цьому розмір фракції порошку.