Определение шероховатости обработанной поверхности при шлифовании - Иванов, И. Е.; Дитиненко, С. А.; Новиков, Ф. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Наведено математичну модель визначення шорсткості поверхні при алмазному шліфуванні йвиявлені умови її зменшення, які полягають головним чином у збільшенні величини лінійногозношування зерен до моменту їхнього об’ємного руйнування й наступного випадіння зі зв’язки круга.Показано можливість істотного зменшення шорсткості поверхні за рахунок створення на алмазномукрузі плосковершинних зерен, що відповідає експериментальним даним.