Анализ проблем и постановка задачи исследования процесса выдавливания стержневых конических деталей - Целуйко, А. И.; Кузьменко, В. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Пряме холодне видавлювання є найефективнішим способом отримання стрижневих деталей зконічними елементами. Проте пряме видавлювання супроводжується виникненням ряду проблемвирішення яких залежить від певних вимог до технологічного процесу, матриці і мастила.