Выглаживание деталей из титановых сплавов с использованием металлосодержащей смазки - Лавриненков, А. Д. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті наведені результати використання металовмісних мастил при вигладжуванні знакладенням ультразвуку деталей з титанових сплавів ВТ22 і ВТ23. Встановлено, що їх застосування розширює технологічні можливості процесу при управлінні швидкістю і зусиллям обробки, а такожзабезпечує параметри якості поверхневого шару.