Уточненный метод расчета сил, действующих на подшипники рабочих валков станов холодной прокатки тонколистовой стали - Сотсков, В. С.; Присяжний, А. Г.; Коренко, М. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті розроблений уточнений метод розрахунку сил, що діють на підшипникові вузлиробочих валків станів холодного прокатування тонколистової сталі. Цей метод дозволяє визначатидовговічність підшипників робочих валків з урахуванням впливу одночасно діючих на нихрадіальних і осьових сил, значення яких встановлюються залежно від всіх основних технологічнихчинників процесу холодного тонколистового прокатування. Аналіз результатів розрахунку,отриманих по розробленому методу, підтверджує доцільність його подальшого застосування.