Инженерные и информационные аспекты решения задачи о передвижении кранов мостового типа в среде MS EXCEL - Степочкина, О. В.; Григоров, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
У статті обосновується доцільність створення програми, призначеної як для дослідницьких, так і для інженерних розрахунків перекісних навантажень кранів мостового типу. Запропоновано підхід до вирішення важливої частини програми, пов’язаної із моделюванням остову мостового крану як статично невизначеної системи у середовищі MS Excel.