Распределение контактных давлений при контакте тел конеч- ных размеров по поверхностям близкой формы при варьировании контактных площадок - Скрипченко, Н. Б. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Для випадку контакту тіл з близькими радіусами кривизни запропоновано загальну постановкуконтактної задачі. Здійснено параметризацію задачі відносно геометричних розмірів контактуючих тіл. Отримані значення максимальних контактних тисків та довжини напівосей контактної плями