Безобжиговые муллитокорундовые огнеупоры на фосфатных связках - Питак, О. Я.; Питак, Я. Н.; Харыбина, Ю. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Розглянуто питання розробки безвипальних вогнетривів на фосфатних зв’язках для скловарних печей. Показані перспективи розширення розробки безвипальних мулітокорундових вогнетривів для отримання конкурентоспроможних вогнетривких матеріалів. Узагальнення літературних даних дозволило встановити, що перспективною для отримання вогнетривких матеріалів з підвищеними експлуатаційними властивостями є композиції на основі системи Al2O3 - SiO2 - CaO - Р2O5