Кінетика капсулювання гранульованих мінеральних добрив органічною оболонкою - Острога, Р. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Розроблена математична модель процесу капсулювання мінеральних гранул органічною оболонкою в апараті псевдозрідженого шару. Отримані залежності для визначення товщини органічної оболонки та швидкості росту гранул. Запропоновано рівняння для визначення розміру отриманих в апараті гранул, що враховує швидкість росту гранул та зміну щільності розподілу гранул за розмірами впроцесі плівкоутворення. Приведено порівняльний аналіз теоретичних результатів розрахунку з експериментальними даними