Исследование влияния кавитационной обработки на качественные показатели водомазутных эмульсий - Лаврова, И. О.; Аммар, Валид. Саид (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Наведені результати дослідження впливу гідродинамічної і ультразвукової обробки кавітації на якісні характеристики товарного мазуту і водопаливних емульсій на їх основі. Досліджено підвищення ефективності спалювання котельного і пічного палива при одночасному підвищенні екологічної безпеки і термінів служби котельних і пічних установок за рахунок зниження вмісту в емульсії карбенів і карбоїдів.