Математическое моделирование нелинейного теплопереноса в слоисто-неоднородных системах - Венгеров, И. Р.; Слесаренко, А. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Запропоновані математичні моделі високотемпературних (пожежних) режимів шарувато-неоднорідних систем підземних споруд. В підземних спорудах, як добичного призначення так і у транспортних, складських та інших зустрічаються бетонні та інші кріплення, стяжки та інше. Їх теп-лофізичні параметри можуть значно відрізнятися від таких у масивах гірничих порід