Особенности конструкции и принцип действия нового электромагнитного клапана-отсекателя - Москвина, И. .И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Представлена нова конструкція електромагнітного клапана-відсікача, який спрацьовує при підвищенні тиску в трубопроводі на 25% від номінального, а також від сигналу, що надходить на соленоїд відключення газового захисту при появі небезпечної концентрації метаноповітряної суміші. Проведено експериментальне визначення часу спрацьовування розробленого клапана. Встановлено, що функція розподілу інтервалів часу спрацьовування механічної частини захисту не суперечить розподілу Вейбулла з параметрами θ1 = 1,37 і β1 = 16