Оптимизация процесса перевалки грузов в общетранспортных узлах - Мурадьян, А. .О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
У статті досліджується один з перспективних підходів до розробки механізму взаємодії суміжних підприємств общетранспортного вузлів при управлінні перевалкою вантажів, що трактувалася як безперервного розгалуженого процесу зі змінною структурою. Наводиться оригінальна економіко-математична модель оптимізації цього процесу із зазначенням умов її ефективної реалізації. Показано, що для постановки адекватної цьому процесу завдання управління, необхідно використовувати методологію організації узгодження рішень, що відповідає потребам управління виробничо-економічними системами