Мета-модель процесса трассировки требований при разработке программного обеспечения - Гамзаев, Р. .А.; Ткачук, Н. .В.; Мартинкус, И. .О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Розглянуто особливості управління вимогами до програмного забезпечення (ПО) і обгрунтовано актуальність проблеми розробки методологічних основ для побудови мета-моделей процесів трасування вимог. Проаналізовано деякі існуючі концептуальні моделі трасування вимог і на основі їх узагальнення запропонована уніфікована мета-модель процесу трасування вимог з використанням фреймових специфікацій. Наведено приклад можливості технологічної реалізації цієї моделі в гнучкому процесі розробки ПЗ за методологією Scrum