Исследование процесса истечения струи жидкости из отверстия перфорированной оболочки приллера - Скиданенко, М. .С.; Склабинский, В. .И.; Кононенко, Н. .П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
У статті розглянуто результати теоретичних і експериментальних досліджень процесу нестаціонарного витікання струменя рідини з отвору, що є базовим для розрахунку віброгранулятора. Визначено закономірність регульованого розпаду струменів рідини на краплі і проведені дослідження, які підтверджують можливість створення грануляторов розплава, для отримання продукту у вузькому фракційному діапазоні