Методи діагностувавння технічного стану вертикального валкового млина AG-MPS 180BK - Скрип’юк, Р. .Б. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглядається номенклатура вертикальних валкових млинів, які використовуються для помелу вугілля при приготуванні пиловугільної суміші, що є замінником природного газу. Аналізуються розроблені методи діагностування робочих органів стосовно вертикального валкового млина AGMPS 180BK фірми PFEIFFR: вібраційний метод, заснований на вимірюванні та аналізі вібраційних характеристик процесу помелу вугілля; методи параметричної ідентифікації за перехідною та уточненою перехідною характеристикою млина, а також метод непараметричної ідентифікації. Розглядається методика проведення промислової апробації розроблених методів діагностування стану робочих органів вертикального валкового млина AG-MPS 180BK на ВАТ «Івано- Франківськцемент» та наводяться отримані результати