Удосконалення технології перевезення вантажів з використанням вагонів власності інших держав - Думанский, А. В.; Михайлова, Л. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Виділенні основні питання використання вантажних вагонів різної форми власності на залізницях України. Наведений кількісний аналіз власного та інвентарного парку вагонів в Україні. Визначена організаційно – технологічна модель використання вантажних вагонів власності інших держав на території України