Синтез системы управления импульсным формообразованием в процессе модернизации встряхивающе-прессовой формовочной машины - Дёмин, Д. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті описано технічне рішення з модернізації струшуючо - пресової формувальної машини шляхом заміни вузлів струшування і пресування імпульсної камерою. Показано, як подібний підхід може бути складовою частиною заходів з розробки систем автоматизації формувальної дільниці ливарного цеху. Описано застосування методів логічного синтезу для розробки системи управління технологічним процесом імпульсного формоутворення. Реалізація запропонованих заходів забезпечує можливість заміни струшуючо-пресового методу виготовлення разових піщаних форм сучасним імпульсним методом і можливість автоматизації технологічних процесів формування.