Усовершенствование метода построения множества значений устройств системы электроснабжения - Крастелев, О. М.; Гусева, Е. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Запропоновано метод визначення значень еквівалентних параметрів пристроїв системи електропостачання, при яких напруга на досліджуваній ділянці системи відповідатиме необхідній величині, або відхилятиметься у заданому діапазоні. У математичній моделі надана система алгебраїчних і диференціальних рівнянь, в результаті розв’язання яких отримана зона значень розглядуваних електротехнічних пристроїв.