Формування раціональних потоків поїздівна мережі залізниць - Чибісов, Ю. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У даній статті запропонована математична модель раціонального розподілу поїздопотоків позалізничній мережі. Основна мета досліджень – розробка алгоритму формування напрямківпоїздопотоків по найкоротшому шляху мережі залізниць, що забезпечить мінімальні витратиенергоресурсів на просування поїздів. Розподіл потоків по мережі виконано за допомогою теоріїграфів. В якості критерію оптимальності обрано мінімум поїздо-кілометрів пробігу.