К расчету надежности уникальных конструкций при малоцикловом нагружении - Доненко, В. И.; Иванов, В. И.; Воденников, С. А.; Скачков, В. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Розроблено метод розрахунку надійності унікальних конструкцій, яку оцінюють перевищенням допустимого рівня поля структурних пошкоджень, обумовлених розподілом мікроструктурних напружень. Мікроструктурні напруження визначають із рішення зв’язаної статистичної задачі деформації та руйнування мікронеоднорідних середовищ.