Особенности проектирования инструмента для тангенциальной обкатки трубчатых заготовок в среде DELCAM POWERSHAPE - Корнева, М. Л.; Горбач, Е. В.; Паламарчук, В. А.; Тарасов, А. Ф. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Поставлена та розв’язана задача розробки автоматизованої інженерної методики проектування інструменту для тангенційного обкочування днищ із змінною кривиною твірної, яка моделює спільне розташування дотичної прямої з відомим кутом нахилу і еліпсу з відомими напіввісями. Запропоновано алгоритм побудови робочої поверхні інструменту в середовищі Delcam PowerSHAPE, що дозволило знизити витрати на розробку та прискорити впровадження нових технологічних процесів.