Дослідження деформованого стану металу гнутих профілів замкненого перетину - Коворотний, Т. Л.; Забара, О. С.; Плєснецов, Ю. О.; Любімов М. C. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
На основі повних факторних експериментів 22 отримано розрахунково-експериментальну модель, що дозволяє визначати основні технологічні параметри процесу валкової формовки гнутих профілів замкненого поперечного перетину. Перевірка адекватності моделі показала, що отримані рівняння можуть бути використані для розрахунку потоньшення та кута пруження металу у процесі валкової формовки гнутих профілів замкненого поперечного перетину