Проведении ультразвукового контроля тонкостенных стальных изделий транспортных средств - Зубенко, Д. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
При ультразвуковому контролі тонкостінних виробів істотне значення має створення таких умов, щоб настроїти їх параметри, які найбільш повно відображають особливості проведення контролю на реальному об’єкті, і при цьому максимально спрощують процес підготовки до нього. Наведено теоретичне обгрунтування переходу від налаштування граничної чутливості по трубках до налаштувань за двогранних кутах еталонів.