Особенности проявления центробежной неустойчивости снаружи вращающегося цилиндра при протоке жидкости через его поверхность - Мочалина, И. Г.; Мочалин, Е. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Отримано нові дані про границю виникнення і характер проявлення відцентрової нестійкості течії в кільцевій області зовні обертового циліндра при протіканні рідини крізь його поверхню. Відмічено особливості розвитку турбулентності в примежовому шарі за окружною швидкістю на поверхні циліндра