Дослідження дифузійних процесів при інтеркаляції літію у фторид магнію - Кайкан, Л. С.; Угорчук, В. В.; Січка, М. Я.; Будзуляк, І. М.; Гасюк, І. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Методами циклічної вольтамперометрії та імпедансної спектроскопії досліджується процес електрохімічної інтеркаляції іонів літію у фторид магнію рутильної структури. Виміряний коефіцієнт дифузії іонів літію в LixMgF2 складає 10-12см2/с.