Оптимизационная модель для минимизации возможного ущерба от ошибок человека-оператора - Пасько, Н. Б.; Лавров, Е. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Розглядається задача вибору способу реалізації алгоритму функціонування дискретної людино-машинної системи, що забезпечує мінімум збитку від можливих порушень. Базова модель-граф подій