Методы экспериментального оценивания показателей качества образовательного процесса - Малышкина, Е. С.; Егоров, А. Б.; Костенко, М. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Стаття присвячена оцінюванню якості процесів навчання у внз. Розроблено методи оцінювання параметрів якості процесу навчання (результативності студента, параметра викладання). Експе- риментально підтверджена адекватність теоретичної моделі, яка була отримана раніше. Проде- монстрована можливість використання методу найменших квадратів при оцінюванні параметрів викладання, які основані на статистичних даних з невідомим законом розподілу та виміряних у порядковій шкалі