Особенности пуска и самозапуска электродвигателей собственных нужд атомных электростанций - Шевченко, В. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
У роботі розглянуті питання особливостей роботи електродвигунів приводів власних потреб блоку атомної станції. У аварійних режимах виконується захист від перевантажень за допомогою струмових реле, якщо не забезпечується мимовільний пуск ЕД або з механізму не може бути зняте технологічне перевантаження без останову ЕД. Для забезпечення самозапуску особливо відповідальних ЕД достатньо, щоб напруга, що відновлюється, на введеннях двигуна досягла 70% від номінального