Математична модель синхронізованого автогенератора - Рапин, Владимир Васильевич; Федюшин, Александр Иванович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Представлено математичну модель синхронізованого автогенератора з фазовим оберненим зв’язком, яка бере до уваги вплив природнього шуму, та флуктуацій параметрів. Отримані рівняння мають бути використані для моделювання, як автогенераторів так і їх систем