Вплив флуктуацій крутизни на інформаційний параметр сигналу синхронізованого автогенератора - Рапін, Володимир Васильович; Федюшин, Олександр Іванович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Досліджений вплив флуктуацій крутизни підсилювального елементу автоге-нератора на флуктуаційну складову зсуву фази сигналу автогенератора при роботі його в режимі синхронізації на основному тоні. Показано, що при певних частотних розладах автогенератор пригнічує цей вплив. Получені флуктуаційні рівняння запропоновани для моделювання завадостійкості, як окремих автогенераторів, так і їх систем