Оцінка ефективності аніонітів в маловідходних процесах очищення води від нітратів - Гомеля, Микола Дмитрович; Голтвяницька, Олена Володимирівна; Шаблій, Тетяна Олександрівна (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
В роботі приведено результати іонообмінного вилучення нітратів з води. Визначено ефективність високо- та низькоосновних аніонітів при вилученні з води нітратів. Визначено умови регенерації аніонітів з отриманням продуктів, придатних для використання