Охорона праці при виробництві конструкцій з кольорових металів і сплавів - Биковський, О. Г.; Лазуткін, М. І. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Вказані небезпеки, що призводять до виробничих травм при електро- та газовому зварюванні кольорових металів і сплавів. Особливо підкреслюється можливість отруєння організму шкідливими газами, пилом та випарами, що виділяються при зварюванні. Розглянуті допустимі норми шуму при плазмовому різанні на плазмотроні, граничні співвідношення компонентів вибухонебезпечних сумішей