Малі або мініатюрні очисні системи - Березуцкий, В. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
У статті розглядаються питання розробки і застосування малих очисних систем у побуті і на підприємстві. Приводиться короткий огляд, існуючих методів і пристроїв. Представлені малі системи і пристрої очищення водних технологічних середовищ, розроблені кафедрою «Охорона праці і навколишнього середовища» НТУ «ХПІ», для промислових підприємств