Дослідження процесу екстракції олії зародків пшениці - Чумак, О. П.; Пахомова, И. В.; Козлов, Д. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
У статті розглядається отримання олії зародків пшениці вуглеводневими розчинниками різного типу і їх сумішами. Досліджується вплив співвідношень 3х-компонентної суміші розчинників, а також співвідношень зародки пшениці / розчинник на вихід олії. В результаті визначені оптимальні характеристики процесу екстракції для даних у