Дослідження одержання кисень-, азотовмісних похідних жирних кислот амідуванням соняшникової олії - Мельник, А. П.; Папченко, В. Ю.; Матвєєва, Т. В.; Малік, С. Г.; Крамарев, С. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розглянуто реакцію взаємодії β – гідроксіетилетилендіаміна і триацилгліцеринів соняшникової олії при мольному відношенні реагентів вихідних реагентів 1:1÷1:3 в інтервалі температур 413 – 453 К впродовж 6 годин. Досліджено зміни складу реакційної маси з часом реакції